top of page

Uitreikingen

4 Freedom Awards

Zowel het ontwerp en uitvoering van de awards voor de Vier Lokale Vrijheden was in opdracht van de Roosevelt Academie en Middelburg in Dialoog.

De gebruikte materialen zijn porselein, goudverf, prikkeldraad, bruin bakkende klei. 

Op 6 januari 1941 sprak Franklin Delano Roosevelt, de toenmalige president van de Verenigde Staten, in Washington de jaarlijkse State of the Union uit. Deze rede zou de toekomst ingaan als de rede waarin hij de Vier Vrijheden van de mens formuleerde, die de basis zouden vormen voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en waarop nog weer later de Four Freedoms Awards werden gebaseerd.

Een deel van deze speech is in het witte porselein gedrukt.

vrijheid van meningsuiting-2.jpg

Vrijheid van meningsuiting

vrijwaring van angst-2.jpg

Vrijwaring van angst

speech roosevelt
vrijwaring van gebrek-2.jpg

Vrijwaring van gebrek

vrijheid van godsdienst-2.jpg

Vrijheid van godsdienst

Denkbeeldprijs

Een aantal jaren heb ik de eer gehad om de Denkbeeldprijs te mogen ontwerpen en maken. 

De Denkbeeldprijs 2019 is uitgereikt aan de beste inzending. Het project heet Willem II football memories en is bedoeld voor mannen met dementie die altijd fan zijn geweest van een voetbalclub in dit geval van Willem II in Tilburg.

Het beeld symboliseert de kracht van het persoonlijke in relatie tot de kwetsbaarheid van de mens.

De porseleinen binnenkant toont de kwetsbaarheid door de verschillende gaten in het fijne materiaal. De vorm is uniek en de onderbrekingen zijn onregelmatig van vorm.

Deze kwetsbare binnenkant wordt omsloten door een stoere en krachtige buitenkant. Deze symboliseert de ander die de kwetsbare mens omringt. Er bestaat voor de kwetsbare mens voldoende ruimte om te kunnen bewegen en vanuit de omringende persoonlijke kracht wordt aan deze mens de mogelijkheid geboden om zich te kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving.

denkbeeld (1).jpg
denkbeeld (2).jpg
denkbeeld (3).jpg
bottom of page